Vandaag maak ik een verjaardagskaart in tijgerthema. Lekker aan de knutsel met een aantal spulletjes die ik nog in mijn HipHoi DT-pakketten van februari en maart heb zitten.

Ik heb een strook wit cardstock op maak gesneden. Vervolgens heb ik deze met een aantal bij de Studio Light Tropical Jungle papiertjes passende Distress inktjes geblend. Wat een gave techniek vind ik dat toch. Zo creëer je de mooiste en unieke achtergronden.

Vervolgens heb ik met de Joy! Crafts Shoverline Stansset de basis voor een slider gemaakt. Via deze link kom je op een filmpje waar duidelijk wordt uitgelegd hoe de stans precies werkt! Ik heb de verschillende onderdelen op het cardstock bevestigd. Daarna heb ik de achterzijde volgeplakt met foamtape, wel zo dat de strook die de slider moet leiden, vrij blijft liggen.

Ik had nog een leuk bij het tijgerthema passend papiertje uit de Studio Light Paper Pad #106 . Dit papier heb ik op maat gesneden en ook aan de achterzijde beplakt met foamtape. Als basiskaart heb ik geel cardstock genomen. Echter met het ‘scoren’ werd de scorelijn heel rafelig. Dus ik heb ervoor gekozen om dit af te dekken met een stuk zwart papier.

Als slider heb ik het schattige tijgerkoppie uit de Studio Light Clear Stamps Tropical Jungle set gebruikt. Ik heb deze op Kippers WaterArt aquarelpapier gestempeld. Net als de blaadjes die ook in de stempelset zitten. Vervolgens heb ik de stempels ingekleurd met mijn aquarelpotloden, met water opgepimd en uitgeknipt. De randen heb ik zwart gemaakt met de Memento marker, voor een extra effect. Het tijgerkoppie heb ik op de slider geplakt met dubbelzijdig tape. Let er wel op dat deze goed vast gezet wordt! Daarna heb ik de blaadjes rechts bovenaan de kaart bevestigd met dubbelzijdig tape.

Omdat het een verjaardagskaart is, moet er wel een passende tekst op. Dus ik heb op hetzelfde gele cardstock als de basiskaart, de tekst ‘happy birthday’ gestempeld. Ook heb ik een ‘tijgerpoot afdruk’ toegevoegd. Deze heb ik nog gepimpt met Wink of Stella. Ik heb het gele kaartje gemat op zwart cardstock en dit geheel vervolgens op de kaart geplaatst. En weer is er een toffe creatie klaaaaaar!!!

Gebruikte spulletjes uit mijn HipHoi-DT-pakket(ten):

Materialen en gereedschap uit mijn eigen verzameling:

 • Cardstock (geel 220 gram, wit 160 gram en zwart 120 gram)
 • Tim Holtz Ranger – Distress Inkt (Wild Honey, Aged Mahogany, Mustard Seed en Black Soot)
 • Tim Holtz Ranger – Blending tools en foams
 • Memento – inkt pad en marker (Tuxedo Black)
 • Versafine – inkt pad (Onyx Black)
 • Wink of Stella (clear)
 • Sakura Glaze pen (zwart)
 • Daler & Rowney Aquarelpotloden
 • Dubbelzijdig tape/foam tape
 • Lawn Fawn – So Much to Say stempelset (Happy Birthday stempel)
 • Lijmroller, Scor-Pal, kwastjes, Schaar, Tim Holtz Tonic Guillotines 6″ en 12″, Joy! Crafts Trouvaille stansmachine, gum, Tim Holtz Tonic retractable craft pick en T-ruler

Ik hoop dat je inmiddels net zo enthousiast als ik ben over de mooie spulletjes van HipHoi! Dé webwinkel op creatief gebied. Zijn er nu dingen die je zoekt en niet in de webwinkel kunt vinden, aarzel niet om Antoinette een berichtje te sturen. Ze helpt je graag om het voor elkaar te krijgen.

Ben je trouwens al op de hoogte van het gave HipHoi-maandpakket? Je kunt een abonnement nemen zodat je maandelijks het pakket automatisch thuis krijgt of je kunt het pakket eenmalig kopen. Alle informatie hierover vind je hier. Let op, ze zijn erg verslavend 🙂

Kom je ook eens kijken op de blogs van mijn HipHoi-Design Team collega’s? De blog van Miriam vindt je hier en de blog van Mariëtte vindt je via deze link. Ze zouden het ook erg leuk vinden als je een berichtje achter laat!

2 thoughts on “Crea #7 HipHoi DT-pakket februari/maart 2019”

 1. oh wat een leukerd, hier moet je wel vrolijk van worden ?? . Die blend techniek om zelf je papier op kleur te brengen vind ik ook tof, door de inkten kun je er alle kanten mee op. Knufs Miriam ?

 2. Wat een schatje is het toch! Je hebt weer een ontzettend gave kaart gemaakt. Als je die toch op je deurmat mag vinden kun je toch alleen maar blij zijn ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.