Een van mijn goede voornemens is om dit jaar op tijd te beginnen met de kerstkaarten. Zodat het niet weer een race tegen de tijd wordt eind november/begin december. Nu is er een Kerstkaartenchallenge, waarbij je iedere maand 2 kerstkaarten maakt. Ik heb bedacht dat het best wel slim is dat ik hieraan ga deelnemen :-P. En aangezien ik nog wat resten in kerstsfeer in mijn HipHoi DT-pakket van oktober 2018 heb zitten, kan ik nog mooi even aan de slag.

Als eerste heb ik een duo cardstock met een craft- en donkerblauwe zijde uitgestanst met de Essential stencil stans en mijn Trouvaille. Daarna heb ik 2 verschillende vellen Winter Days papier (deze en deze) en wit cardstock in de opvolgende stencil uitgestanst.

Het witte cardstock heb ik bewerkt met een aantal kleuren Distress inkt, bijpassend bij de embellishments. Terwijl dit lag te drogen heb ik een groot aantal embellishments uit het Winter Trails Die Cuts block gedrukt. Ik heb de puntjes waarmee de embellishments vastzaten in de basisvellen verwijderd en tenslotte heb ik de randen beïnkt met Distress inkt.

Vervolgens heb ik alle embelishments op de kaarten neergelegd. Dat is altijd even puzzelen, hoe vind ik het mooi… Ik heb alles daarna vastgelijmd (met Dutch Doobadoolijm en de precisiewerkjes met de Nuvolijmpen). Daarna heb ik de tekstjes voorzien van blauwe nietjes. Toen dat klaar was, heb ik de laages op elkaar geplakt. Door de gaatjes op de basiskaart heb ik een lintje geregen. Ik vond dat achteraf wat saai. Ik zag in het Die Cutsblock nog een label zitten. Deze heb ik ook weer bewerkt, een gaatje erin gemaakt en aan het strikje gemaakt.

De achterzijde vond ik wat saai en ik zocht ook nog een plek om een groet op te kunnen zetten. Ik vond in het stansvel nog een soort fotolijstje. Daarvoor heb ik een stuk Winter Days papier op maat gemaakt. Dit geheel op de achterzijde van de kaart bevestigd met lijm. om het nog wat meer te versieren heb ik nog wat embeliishments bewerkt en opgeplakt. Ook aan deze kant heb ik nog een strikje gemaakt van het goudkleurige lint.

En klaar is mijn eerste kerstkaart van dit jaar, jeaaaah!

Ik hoop dat je inmiddels net zo enthousiast als ik ben over de mooie spulletjes van HipHoi! Dé webwinkel op creatief gebied. Zijn er nu dingen die je zoekt en niet in de webwinkel kunt vinden, aarzel niet om Antoinette een berichtje te sturen. Ze helpt je graag om het voor elkaar te krijgen.

Ben je trouwens al op de hoogte van het gave HipHoi-maandpakket? Je kunt een abonnement nemen zodat je maandelijks het pakket automatisch thuis krijgt of je kunt het pakket eenmalig kopen. Alle informatie hierover vind je hier. Let op, ze zijn erg verslavend 🙂

Kom je ook eens kijken op de blogs van mijn HipHoi-Design Team collega’s? De blog van Miriam vindt je hier en de blog van Mariëtte vindt je via deze link. Ze zouden het ook erg leuk vinden als je een berichtje achter laat!

Gebruikte spulletjes uit mijn HipHoi-DT-pakket:

Materialen en gereedschap uit mijn eigen verzameling:

  • Cardstock craft/donkerblauw 220 gram
  • Cardstock wit 160 gram
  • Tim Holtz Distress inkt (Walnut Stain, Ground Espresso, Frayed Burlap, Broken China, Tumbled Glass, Chipped Sapphire)
  • Cadeaulint (Goud glitter)
  • Blauwe nietjes
  • Perforator, nietmachine, schaar, Joy! Crafts Trouvaille stansmachine, inkt smoothy, Tim Holtz Tonic guillotine 6″, Ranger ink blending tools, gum en  T-ruler

2 thoughts on “Crea #7 HipHoi DT-pakket oktober 2018”

  1. Ik zie hem nu pas. Je hebt een super begin gemaakt met je kerstkaarten van 2019. Love it … vooral het hertje heeft mijn ❤️ gestolen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.