Mijn schoonmoeder was jarig en dus kon ik weer met de mooie spulletjes aan de slag uit mijn HipHoi DT-pakket.

Als eerste heb ik de standvellen bekekenen daar de basisfoto uitgekozen. Ik wilde een keer iets anders dan een standaard rechthoekige dubbelgevouwen kaart. Dus ben ik mijn bak met Dutch Doobadoo Shape Art-mallen in gedoken. Al snel vond ik een geschikte… deze Tag komt uit een eerder HipHoi Maandkit. Ik merk dat ik er steeds vaker gebruik van maak. In het begin had ik niet veel met deze mallen. Ik vond het maar een gedoe met dat uittekenen en knippen. Maar daar komt meer en meer verandering in, haha.

Ik heb voor de verschillende lagen bruin glitter cardstock, designpapier met stippen en een vel van het gave Studio Light papier uit mijn HipHoi DT-kit gebruikt. Ik heb de mallen op de verschillende papiertjes gelegd, deze afgetekend en vervolgens uitgeknipt. De randen van het (lichte) papier heb ik bewerkt met Distress inkt. De drie lagen heb ik daarna op elkaar geplakt.

Vervolgens heb ik een selectie gemaakt van de beschikbare embellishments die op de Studio Light stansvellen zaten. Wat een keuze! Erg leuk natuurlijk, vooral omdat het ook zo mooi bij elkaar past. Ik heb de randjes bijgewerkt. Na het uitdrukken uit de vellen, blijven er vaak nog puntjes achter. Deze haal ik er af en zorg dat het mooi en netjes is afgewerkt. De randen van de embellies heb ik ook weer bewerkt met Distress inkt.

Toen begon het schuiven en de juiste plaats kiezen. Bepalen wat waar komt,en welke mogelijkheden er zijn, vind ik leuk. Omdat het een verjaardagskaart betreft, wilde ik graag deze mooie grote tekststempel van Viva Decor (uit een eerdere DT-kit) gebruiken. Dus toen alles op z’n plekje lag waar ik tevreden over was, heb ik het vastgelijmd. Ook de stempel geplaatst, ook weer met dezelfde kleur Distress inkt als de randjes.

Ik had de foto met de roos eerst ‘los’ op de kaart geplakt, maar ik vond het een beetje kaal. Ik had het geluk dat de foto nog niet goed vastgelijmd was. Hup de kist met embellishments maar weer open. Ik vond nog een stukje kant sierband, in dezelfde vintage sfeer. Mooi bijpassend, dus dat heb ik onder de foto geplakt.

Aan de rechterzijde miste ik ook nog wat vond ik. Dus nogmaals in mijn kist met embellishments gedoken… En ja hoor, ik vond een zakje met hartjes van kurk, met daar een touwtje aan vast (uit een eerder HipHoi Maandkit). Een gaatje met de perforator was snel gemaakt. Dus daar het touwtje door. Perfectooooo, klaar was ik weer. En mijn schoonmoeder was super enthousiast over de kaart, daar doen we het voor toch :-).

Ik hoop dat je inmiddels net zo enthousiast als ik ben over de mooie spulletjes van HipHoi! Dé webwinkel op creatief gebied. Zijn er nu dingen die je zoekt en niet in de webwinkel kunt vinden, aarzel niet om Antoinette een berichtje te sturen. Ze helpt je graag om het voor elkaar te krijgen.

Ben je trouwens al op de hoogte van het gave HipHoi-maandpakket? Je kunt een abonnement nemen zodat je maandelijks het pakket automatisch thuis krijgt of je kunt het pakket eenmalig kopen. Alle informatie hierover vind je hier. Let op, ze zijn erg verslavend 🙂

Kom je ook eens kijken op de blogs van mijn HipHoi-Design Team collega’s? De blog van Miriam vindt je hier en de blog van Mariëtte vindt je via deze link. Ze zouden het ook erg leuk vinden als je een berichtje achter laat!

Gebruikte spulletjes uit mijn HipHoi-DT-pakket:

 • Studio Light – Winter Days – Paper Pad (WD100)
 • Studio Light – Winter Days – Easy 3D A4 Stansvel Photos (EASYWD639)
 • Studio Light – Winter Days – Easy 3D A4 Stansvel Photos (EASYWD640)
 • Viva Decor Stempelset (Lettering English, uit een eerder DT-pakket)
 • Nuvo Smooth Precision Glue Pen (uit een eerder DT-pakket)
 • Dutch Doobadoo lijmpen (uit een eerder DT-pakket)
 • Do Crafts Papermania Cork Tags Heart (uit een eerder HipHoi Maandpakket)
 • Dutch Doobadoo Shape Art Tag A5 (uit een eerder HipHoi Maandpakket)

Eigen materialen en gereedschap:

 • Glitter cardstock 220 gram (bruin)
 • Craft Sensation Vintage Classic cardstock met stipjes
 • Tim Holtz Distress inkt (Ground Espresso)
 • Kant sierband (roomwit)
 • Schaar, Tim Holtz Tonic Stamping Platform, stamp shammy, Tim Holtz Tonic Guillotines 12″ en 6″, heat tool, Faber-Castell Grip 2B potlood, perforator, gum, stamping block, Tim Holtz Tonic retractable craft pick en T-ruler

3 thoughts on “Crea #5 HipHoi DT-Pakket Oktober 2018”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.