Deze keer een andere creatieve uitspatting dan een kaart. Maar met mijn HipHoi DT-pakket kan ik werkelijk alle kanten op! Ik las op Facebook een oproepje van Charlene van der Vorst en Ilse Kleijer voor ‘Journal Your December’. Het is de bedoeling dat je in de maand December iedere dag een Journaling pagina maakt, aan de hand van een  lijst met door hen opgestelde thema’s. Dat lijkt me erg leuk om te doen. Hierna lees verder hoe ik het heb aangepakt om een boekje als basis te maken en de voorkant van dit boekje met de geweldige items uit mijn HipHoi DT-pakket te pimpen. 

Met de lijn van Pronty by Raffzz uit mijn DT-pakket in het achterhoofd begon er al van alles door mijn hoofd te schieten. Maar er moet wel eerst een basis komen, waar dit op bevestigd kan worden. Ik wil het in een soort boekje bij elkaar houden, dus ik dacht daarvoor aan de slag met mijn Zutter. Zo gezegd, zo gedaan… 

Als eerste heb ik 34 vellen wit cardstock (250 gram) op maat gesneden. Vervolgens heb ik hier met de Zutter gaatjes in geperforeerd. Daarna een ring erin. Ik had eerst een zwarte 3/4″-variant, maar die vond ik te groot. Dus die heb ik er weer uitgehaald en vervangen voor een witte 1/2″-ring.

Mijn boekje is klaar. Nu tijd om de voorkant te pimpen. Wat is de Pretty & Cool lijn van Pronty by Raffzz toch gaaf (een erg toepasselijke naam haha). Voor zowel jongens als meisjes te gebruiken… En dus ook super voor mijn December project. De ruimte rondom de ringen heb ik uit voorzorg afgeplakt met masking tape, zodat dit mooi wit blijft.

Ik heb de achtergrond gekleurd met maar liefst 8 kleuren Distress inkt (Spiced Marmelade, Barn Door, Pine Needles, Evergreen Bough, Peacock Feathers, Festive Berries, Candide Apple en Rusty Hinge). Hiervoor heb ik blending tool met foamsponsjes gebruikt. Wat gaaf, de kleuren matchen zo mooi met de rest van de items uit het HipHoi DT-pakket. Dit geheel heb ik laten drogen. Daarna heb ik met de Pretty & Cool A5 stencil op de achtergrond sterren gemaakt met Distress inkt (Black Soot). Vervolgens heb ik met de Silhouette Cameo de tekst “Journal Your December” uitgesneden. Eerst in een regulier lettertype op Pretty & Cool-cardstock en daarna de schaduw van het lettertype in zwart cardstock. Van de uitgesneden tekst van Pretty & Cool-cardstock heb ik de randjes bewerkt met Distress inkt (Ground Espresso). Deze heb ik op elkaar gelijmd met de Nuvo lijmpen. Als ondergrond heb ik 3 rechthoeken uit cardstock gesneden (2x uit Pretty & Cool- en 1x uit zwart cardstock). Ook heb ik de randen van de Pretty & Cool-cardstock weer bewerkt met Distress inkt. Deze 3 vlakken heb ik toen met de Dutch Doobaboo lijmpen op elkaar geplakt. De letters vervolgens weer met de Nuvo pen, want deze lijmpunt is mooi dun. Het randje zwarte cardstock dat nog zichtbaar was, heb ik voorzien van Wink of Stella. 

Tussen de Scrap Txt Embellishments vond ik de tekst “Time to Shine” wel heel toepasselijk voor de maand december. Dus deze tekst heb ik geblend met Distress inkt (Evergreen Bough, Peacock Feathers, Festive Berries en Candide Apple). Ook de randjes zijn weer met Ground Espresso beïnkt. Dit heb ik ook weer met behulp van de Nuvo lijmpen op de achtergrond geplakt. Ook heb ik deze hele tekst voorzien van Wink of Stella. 

Tenslotte heb ik het Pretty & Cool stickervel gebruikt om het ‘puntje op de i’ te zetten. Deze stickers zijn goed te gebruiken om een extra accent aan te brengen. Ik heb de sterren nog voorzien van een laagje Glossy Accents, om in het thema ‘Time to Shine’ te blijven! 

Ik ben benieuwd hoe je de voorkant van mijn boekje vind geworden? ‘Time to Shine’ toch??


Ik hoop dat je inmiddels net zo enthousiast als ik ben over de mooie spulletjes van HipHoi! Dé webwinkel op creatief gebied. Zijn er nu dingen die je zoekt en niet in de webwinkel kunt vinden, aarzel niet om Antoinette een berichtje te sturen. Ze helpt je graag om het voor elkaar te krijgen.

Ben je trouwens al op de hoogte van het gave HipHoi-maandpakket? Je kunt een abonnement nemen zodat je maandelijks het pakket automatisch thuis krijgt of je kunt het pakket eenmalig kopen. Alle informatie hierover vind je hier. Let op, ze zijn erg verslavend 🙂

Kom je ook eens kijken op de blogs van mijn HipHoi-Design Team collega’s? De blog van Miriam vindt je hier en de blog van Mariëtte vindt je via deze link. Ze zouden het ook erg leuk vinden als je een berichtje achter laat!


Gebruikte spulletjes uit mijn HipHoi-DT-pakket:

 • Pronty by Raffz – Pretty & Cool – Collection Kit Papers (471.200.901) 
 • Pronty by Raffz – Pretty & Cool – Stencil A5 (470.802.074)
 • Pronty by Raffz – Pretty & Cool – Scrap Txts Embellishments A5 (472.750.004)
 • Pronty by Raffz – Pretty & Cool – Tekst A6 (472.700.007)
 • Pronty by Raffz – Pretty & Cool – Scrap Stickers A4 (491.100.001)
 • Dutch Doobadoo Glue Pen (uit een eerder DT-pakket)
 • Nuvo Precision Glue Pen (uit een eerder DT-pakket)

Uit mijn eigen verzameling:

 • Cardstock wit 250 gram 
 • Tim Holtz Distress inkt (Spiced Marmelade, Barn Door, c Pine Needles, Evergreen Bough, Peacock Feathers, Festive Berries, Candied Apple, Rusty Hinge, Ground Espresso en Black Soot)
 • Ranger Glossy Accents
 • Kuretake Zig Wink of Stella (clear)
 • Lijmroller, Schaar, Silhouette Cameo, Tim Holtz Tonic Guillotines 6″ en 12″, Ranger mini inkt blending tool met foamsponsjes, Faber Castell grip 2b potlood, gum, Tim Holtz Tonic retractable craft pick en T-ruler

1 thought on “Crea #3 HipHoi DT-Pakket Oktober 2018”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.