Grijze dagen, blaadjes van de boom…  het thema van de Crazy for CAS Challenge #11 maakt mij toch wel heel erg vrolijk: ‘Je favo kleur’. De opdracht is: maak een CAS-kaart met je favoriete kleur. Je mag er wit en zwart in verwerken als je wilt. Nou dat is niet moeilijk, ik als ‘rozuhhhhh-addict’ hahaha. 

Als eerste heb ik 3 verschillende soorten roze tinten cardstock uitgezocht. Deze heb ik op A5 gesneden. Daarna heb ik de ‘Dutch Doobadoo Dutch Shape Art Tag A5’ afgetekend op de 3 stukken cardstock. Wat passen en meten. Als je de mal langs de rand van het papier legt, scheelt het je aan 2 zijdes knippen (alleen de ronding). De uitgeknipte tags heb ik op elkaar geplakt.

Vervolgens ben ik met het stempelwerk aan de gang gegaan. Ik heb de figuurtjes gestempeld en uitgeknipt. Wat is dat heerlijk therapeutisch, met mooie muziek op de achtergrond. Daarna ben ik de figuurtjes gaan inkleuren met verschillende tinten alcohol markers.

Het fotoframe met heb ik met 2 rechthoekige stansen uitgesneden met behulp van mijn Trouvaille. Toen ik daarmee klaar was kwam ik met het idee om er flockpoeder op te doen. Hiervoor is een plaklaag nodig. Niet zo handig dus, achteraf… Dus weer overnieuw. Eerst heb ik 2-zijdig transparant klevende folie op de vel cardstock geplakt. Dit heb ik hierop nogmaals door de Trouvaille gehaald en zo kreeg ik toch een mooie plaklaag op mijn ‘fotolijstje’. Het beschermvelletje heb ik verwijdert, om daarna een laag flockpoeder aan te brengen. Wat een grappig materiaal is dat, het voelt heel zacht aan…  

Ik heb met Nuvo Drops verschillende accenten aangebracht. Deze kun je vinden op het toverstafje, de sterretjes, de deurknop en op de bloem. De vleugeltjes van de engeltjes heb ik wat ‘magischer’ gemaakt met Wink of Stella, leuke glitters. 

Gebruikte materialen en gereedschappen:

 • Cardstock wit 160 gram en 250 gram 
 • Cardstock Roze geblokt 250 gram
 • Cardstock lichtroze glitter 220 gram
 • Dutch Doobadoo Dutch Shape Art Tag A5
 • Dutch Doobadoo Dutch Mask Art A5 Triangles
 • Lawn Fawn stempelset Fairy Friends
 • Touch Markers in roze tinten
 • Kippers Hobby Flock Powder (Baby Pink)
 • Tim Holtz Distress inkt (Spun Sugar)
 • Tim Holtz Distress Oxide (Worn Lipstick)
 • Novo Chrystal Drops (Sherbert Shimmer, Gloss Ebony)
 • Kuretake Wink of Stella (Clear)
 • Jeje tweezijdig transparant klevende folie
 • 2 maten ovale snijmallen
 • Tuxedo Black Inkt – Memento
 • Anita’s Tacky Glue
 • Schuimtape
 • Lijmroller
 • Schaar, Joy! Crafts Trouvaille stansmachine, Tim Holtz Tonic Guillotines 6″, Tim Holtz Tonic Stamping Platform, gum, stamping block en  T-ruler

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.