En alweer een nieuwe ronde bij de Crazy for Cas Challenge: lift een ‘eerdere’ creatie van Miranda. Nou heb ik helemaal geen ervaring met ‘liften’, maar het betekent zoveel als het namaken van een voorbeeldkaart met daarbij een eigen interpretatie.

Dit is mijn uiteindelijke lift geworden:

Een vriendinnetje van mij is onlangs geopereerd, dus een mooi moment om voor haar een beterschapskaart te maken. Allereerst heb ik alle benodigde cardstock en designpapier op maat gesneden. Ik heb de olifant gestempeld op het witte vierkant cardstock 160 gram. De bloemetjesstempel is van origine een vaas met bloemen. Maar ik dacht dat het leuker is om de olifant de bloemetjes ‘te laten brengen’. Dus heb ik de vaas in het Tonic stempelplatform afgeplakt met wat tape. Vervolgens heb ik de steeltjes om de slurf van de olifant met een zwarte Micron pen getekend. 

De bloemetjes en de olifantjes heb ik ingekleurd met mijn Touch markers. De bloemetjes heb ik daarna met een Wink of Stella glitterpen wat blingbling’erig gemaakt. En ten slotte heb ik een tekststempelafdruk linksboven op de kaart geplaatst. 

Om het geheel compleet te maken, heb ik er een bijpassende envelop bij gemaakt:

Met een Envelope Punch Board kun je heel gemakkelijk zelf een envelop in elkaar zetten. Je kiest de juiste maatvoering bijpassend bij de kaart. Ik heb 2 witte vellen cardstock aan elkaar geplakt met washi tape en deze vervolgens op maat gesneden volgens de maattabel. Ik had nog een restje roze/wit gestreept designpapier over, dus op de envelop geplakt, stempeltjes erbij om het geheel bijpassend bij de kaart te maken.

 

Gebruikte materialen en gereedschap

 • Cardstock wit 160 gram en 250 gram 
 • Design papier roze wit gestreept 250 gram
 • Stempelsets ‘Elphie Selfie’, ‘On The Mend’ en ‘A Birdie Told Me’ van Lawn Fawn
 • Memento Inkt Tuxedo Black 
 • Washi tape
 • Dubbelzijdig tape
 • Foam Tape
 • Wink of Stella Clear glitterstift
 • Micron Pigma 0,8 pen
 • Touch alcoholmarkers  
 • Envelope Punch Board van We R Memory Keepers
 • Schaar, Joy! Crafts Trouvaille  A4 stansmachine, Tim Holtz Tonic Guillotine, Cricut A4 papiersnijder, Tim Holtz Tonic Stamping Platform, stamping block, penselen, water, lineaal, pincet en vouwbeen

2 thoughts on “CRAZY FOR CAS UITDAGING 7 CREATIE LIFTEN”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.