Opdracht nummer 6 voor de Crazy for CAS uitdaging luidt deze keer: Draai Rond In Een Cirkel. Dit is mijn uitwerking geworden:

Ik ben begonnen met het op maat maken van het witte cardstock. Een paneel van 160 gram en de kaart van 220 gram. 

Als achtergrond van de draaicirkel heb ik aquarelpapier gebruikt. Deze heb ik met blauw, roze, paars en zwarte Kuretake verf beschilderd. Laten drogen en vervolgens 2 goudtinten eroverheen voor een glittereffect.

Vervolgens heb ik de cirkels uit cardstock gestanst met de cirkel dies en nog 2 cirkels op het formaat van de jongen en het meisje. Als laatste heb ik nog 2 vierkantjes uitgeknipt, die als geleiders van de cirkels dienen. De 2 poppetjes heb ik vervolgens op de cirkels gestempeld, ingekleurd met mijn alcoholmarkers. De parapluutjes hebben een extra glimmer gekregen door er Glossy Accents op te doen. De oogjes heb ik aangezet met de Glaze pen. De tekst ‘Sending Hughs’ op het ronde paneel geplaatst.

 

Ik heb daarna de geschilderde achtergrond met foam tape op het paneel bevestigd. De cirkeltjes met de poppetjes heb ik opgebouwd met een stukje foamtape en het geleide vierkantje. Toen het paneel met foamtape op de kaart geplakt. Vervolgens een lastig werkje. De middelste cirkel bevestigen en daarna de cirkeltjes er voorzichtig tussen priegelen zonder dat er vouwen in de rest komt :-).

Uiteindelijk weer een echte challenge… ‘draai maar rond in een cirkel’!!!

 

Gebruikte materialen en gereedschap

 • Cardstock wit 250 gram 
 • Aquarelpapier Water Art 185 gram
 • Stempels Little Girl Agenda en Little Boy Agenda van Mama Elephant
 • Stempel So Much To Say van Lawn Fawn
 • Memento Inkt Tuxedo Black 
 • Kuretake Gansai Tambi Water Colours Brush Set & Kuretake Gansai Tambi Starry Colors
 • Glaze pen zwart Sakura
 • Glossy Accents van Ranger
 • Dubbelzijdig tape
 • Foam Tape
 • Cirkel Dies
 • Touch alcoholmarkers  
 • Schaar, Joy! Crafts Trouvaille  A4 stansmachine, Tim Holtz Tonic Guillotine, Cricut A4 papiersnijder, Tim Holtz Tonic Stamping Platform, stamping block, penselen, water, lineaal, pincet en vouwbeen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.