Voor creatie #2 ben ik in mijn HipHoi DT-pakket gedoken en vond ik een papieren zak die schreeuwde om kleur. Dus ik heb mijn ecoline flesjes erbij gepakt en aan de ‘klieder’ gegaan en bedacht meteen dat het leuk is om er een cadeautasje van te maken. Ik was niet tevreden met wat ik had gekliederd, een kleurencombinatie waar ik niet blij van werd. Gelukkig maar een zijde van het zakje. Dit vraagt om een creatieve oplossing… Ik ben verder gaan neuzen in mijn HipHoi DT-pakket van februari en maart. Ik had een vrolijk scrapvel van Studio Light gevonden met stippen (uit Paperpad PPSL116). En van stippen word ik sowieso vrolijk, dus gaat het helemaal goed komen. Ik heb 2 stukken zwart cardstock op de maat van de zak gesneden, die kleur kwam terug in de stippen. Een vd vellen heb ik aan de binnenzijde geplakt.

Op het cardstock met stippen heb ik de Joy! Crafts Shoverline stans gebruikt. Op YouTube staat een goede beschrijving hoe je deze stans moet gebruiken (www.youtube.com/watch?v=AHoPqs-4qHs&frags=pl%2Cwn). Het was eerst wel even puzzelen, maar het bleek achteraf niet moeilijk hahaha. Als slider heb ik een stoere tijger gekozen uit mijn Studio Light Tropical Jungle stempelset. De tijger heb ik met Versafine inkt op Waterart aquarelpapier gestempeld. Vervolgens heb ik hem ingekleurd met Ecoline waterverf. Ik heb Ecoline nog niet eerder gebruikt om mee in te kleuren. Maar ik vond het erg leuk om hier mee te experimenteren, mengen van de verschillende tinten om de juiste kleur te krijgen. Nadat het tijgertje droog was, heb ik zijn snuitje voorzien van wat glitters met een Wink of Stella-pen.

Ik heb het 2e vel zwarte cardstock op de zak bevestigd. Op de achterzijde van het stippenpapier heb ik een dubbele laag dubbelzijdig tape geplakt, zodat de slider wel goed kon bewegen. Dit heb ik op het zwarte cardstock geplakt. Het tijgertje heb ik met een bijgeknipt foamtape blokje op de slider aan de voorzijde geplakt. Achteraf was ik iets te snel met plakken en bleek het stippenpapier niet helemaal recht te zitten. Dit heb ik opgelost door een Create Hapiness Scrapvel (BASICCR 282) uit te snijden en er omheen te plakken.

De rest van de papierenzak heb ik bewerkt met Ecoline. Ik heb bij het stippenpapier passende kleuren Ecoline gebruikt door deze zelf te mengen. Deze kleuren heb ik gespetterd, uit laten lopen en met de Dutch Doobadoo grid Mask in de hoeken aangebracht. Met groene Distress inkt heb ik de tijgerpootstempel uit de Tropical Jungle stempelset gestempeld.

Ik vond de rechte rand wat saai. Dus ik heb deze met een rand stans opgefleurd. Achteraf niet bedacht dat de onderzijde ook doorgesneden werd… Handigggg, hahaha, maar dit heb ik opgelost door er een zalm kleurige rand tussen te maken.

Te tekst ‘Pull Here’ was niet meer goed te lezen op de slider. Dit heb ik met behulp van een stempel en wit embossing poeder verduidelijkt.

Tot slot heb ik nog de tekst ‘For You’ en een paar tijgerpootjes op vellum gestempeld en deze onder de slider geplaatst. En klaar is mijn cadeautasje… Wie zal ik hiermee gaan verblijden?

Gebruikte spulletjes uit mijn HipHoi-DT-pakket:

 • Dutch Doobadoo Mask Art 15×15 grid (470.715.614)
 • Joy! Crafts Stansset Shoverline (6002/124)
 • Papieren zakken Folia.de
 • Studio Light Create Hapiness Scrapvel (BASICCR 282)
 • Studio Light Paperpads (PPSL116)
 • Kippers WaterArt aquarelpapier 185 gram
 • Studio Light Favourites – Clear Stamps Tropical Jungle (HipHOi DT-pakket februari 2019)
 • Dutch Doobadoo lijmpen (uit eerder DT-pakket)

Materialen en gereedschap uit mijn eigen verzameling:

 • Cardstock (zwart 130 gram)
 • Textured Cardstock Sheets (zalm 180 gram)
 • Vellum
 • Lawn Fawn stempelset ‘Push Here’
 • Versamark inkt stempelkussen en pen
 • Wow Embossingpoeder (Opaque Bright White Regular)
 • Versafine ink (Onyx Black)
 • Tim Holtz Ranger – Distress Inkt (Evergreen Bough)
 • Wink of Stella (Clear)
 • Line & Lene Design Rand stans (1201/0021)
 • Dubbelzijdig tape/ taperoller/foam tape blokjes
 • Lijmroller, Heattool, kwastjes, Schaar, Joy! Crafts Trouvaille stansmachine, Cricut papiersnijder, Tim Holtz Tonic Guillotines 6″ en 12″, heattool, Tim Holtz Tonic Stamping Platform, gum, Tim Holtz Tonic retractable craft pick, stamping block en T-ruler

Ik hoop dat je inmiddels net zo enthousiast als ik ben over de mooie spulletjes van HipHoi! Dé webwinkel op creatief gebied. Zijn er nu dingen die je zoekt en niet in de webwinkel kunt vinden, aarzel niet om Antoinette een berichtje te sturen. Ze helpt je graag om het voor elkaar te krijgen.

Ben je trouwens al op de hoogte van het gave HipHoi-maandpakket? Je kunt een abonnement nemen zodat je maandelijks het pakket automatisch thuis krijgt of je kunt het pakket eenmalig kopen. Alle informatie hierover vind je hier. Let op, ze zijn erg verslavend 🙂

Kom je ook eens kijken op de blogs van mijn HipHoi-Design Team collega’s? De blog van Miriam vindt je hier en de blog van Mariëtte vindt je via deze link. Ze zouden het ook erg leuk vinden als je een berichtje achter laat!

1 thought on “Crea #2 HipHoi DT-pakket maart 2019”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.