Een vuurdoop in de mixed media voor mij deze keer. Op zondag 17 maart heeft Charlene van der Vorst een online workshopdag georganiseerd. Deze dag bestond uit 3 tijdvakken waarin live aan 3 projecten werd gewerkt. Charlene heeft stap voor stap alles uitgelegd en voor gedaan. Heel erg gaaf, maar ik heb jammer genoeg alleen gedeeltelijk met workshop 2 mee kunnen doen, gezien mijn lichamelijke conditie. Gelukkig heb ik de rest van de maand nog de mogelijkheid om de fimpjes terug te kijken en alsnog een uitwerking van workshop 1 en 3 te maken.

Omdat het een gekochte workshop is, kan ik geen volledige beschrijving geven van wat ik gedaan heb. Maar jullie krijgen zo wel een idee van wat er allemaal voorbij is gekomen. en wat was het leuk om lekker te ‘knoeien’ met verschillende soorten verf, Distress Oxide, Distress inkt en ecoline.

Ik heb ervoor gekozen om een aantal producten uit mijn HipHoi DT-pakket te gebruiken. Als basis heb ik Water Art aquarelpapier (300 gram) gebruikt. Een andere dikte WaterArt aquarelpapier (185 gram) heb ik gebruikt als basis om op te stempelen.

Het ging allemaal -in een voor mij- behoorlijk tempo. Maar uiteindelijk heb ik het toch weer kunnen inhalen. Dat is ook wel het voordeel van een filmpje. Toen de online sessie afgelopen was, kon ik mooi aan de hand van het fimpje (en die af en toe stoppen) op mijn gemak de crea afmaken.

Op de achterzijde van de label kon je kiezen om een foto te gebruiken. Ik vond het echter leuker om de mooie ‘knutselpauw’-stempel van Studio Light die ik in mijn DT-pakket van maart had zitten hier te gebruiken. Ook heb ik op beide zijden het gave Grid Mask Art van Dutch Doobadoo gebruikt.

Ik ben wel tot de conclusie gekomen dat dit weer een nieuwe verslaving erbij is. Of misschien moet ik het niet apart zien, maar als aanvulling. De technieken zijn goed te combineren met wat ik al deed. Erg leuk! En uiteraard zijn heel veel van deze producten te verkrijgen bij HipHoi!

Gebruikte spulletjes uit mijn HipHoi-DT-pakket:

 • Kippers WaterArt aquarelpapier 185 gram
 • Dutch Doobadoo Mask Art 15×15 grid (470.715.614)
 • Studio Light Stamp A6 Shirley Cohen (STAMPSHC04)
 • Dutch Doobadoo lijm (uit een eerder DT-pakket)
 • Kippers WaterArt aquarelpapier 300 gram (uit een eerder DT-pakket)

Materialen en gereedschap uit mijn eigen verzameling:

 • Cardstock (craft/donkerblauw) 210 gram
 • Golf karton (zilver)
 • Tim Holtz Ranger – Distress Inkt (Worn Lipstick en Iced Spruce)
 • Tim Holtz Ranger – Distress Oxides (Worn Lipstick, Blueprint Sketch en Faded Jeans)
 • Talens – Ecoline (801 goud, 100 wit en 390 roze)
 • Molotow – Masking Liquid
 • Sakura -Pigma – Micron pen (zwart 02)
 • Elizabeth Craft Design – Planner Essentials – stempelset CS122: moods
 • Mama Elephant – stempelset Sticky Notes
 • Sausan Design – Scrapbook-Laden.de – Stempelset Sticksels
 • Darkroom Door – Texture Stamp – DDTS037 Grid
 • Stempelset – Cirkels
 • Elizabeth Craft Design – Planner Essentials – stanssets #1 en #5
 • Cirkels stans
 • Kuretake Gansai Tambi – Watercolor – set 18 kleuren
 • Kuretake Gansai Tambi – Pearl Colors
 • Kuretake Gansai Tambi – Starry Colors
 • Schilders mengpallet
 • Anita’s – Tacky Glue
 • Decor Art – Media – Gesso (wit)g
 • Joy! Crafts Trouvaille A4 Stansmachine, Tim Holtz Tonic guillotine 6″ en 12″, Tim Holtz Tonic Stamping Platform, acryl stempelblok, heattool, Tim Holtz Tonic Studios Retractable Craft Pick, kwasten, schaar, liniaal, gum, stamp shammy, Koh-I-Noor Verstatil potlood

Ik hoop dat je inmiddels net zo enthousiast als ik ben over de mooie spulletjes van HipHoi! Dé webwinkel op creatief gebied. Zijn er nu dingen die je zoekt en niet in de webwinkel kunt vinden, aarzel niet om Antoinette een berichtje te sturen. Ze helpt je graag om het voor elkaar te krijgen.

Ben je trouwens al op de hoogte van het gave HipHoi-maandpakket? Je kunt een abonnement nemen zodat je maandelijks het pakket automatisch thuis krijgt of je kunt het pakket eenmalig kopen. Alle informatie hierover vind je hier. Let op, ze zijn erg verslavend 🙂

Kom je ook eens kijken op de blogs van mijn HipHoi-Design Team collega’s? De blog van Miriam vindt je hier en de blog van Mariëtte vindt je via deze link. Ze zouden het ook erg leuk vinden als je een berichtje achter laat!


1 thought on “Crea #1 HipHoi DT-pakket maart 2019”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.