In mijn HipHoi DT-pakket van februari 2019 zat een super gave stempelset met verschillende gave vissen. Het is de Ocean set #1 van Craft Emotions, gemaakt door Carla Derks. Mijn nichtje die in Japan woont is op 1 maart jl. jarig. Ik liep al een tijdje met het idee om een soort onderwaterwereldkaart voor haar te maken. Dus deze stempelset kwam als geroepen, een perfecte aanvulling op mijn eigen stempels.


Als basis voor de kaart heb ik in de Silhouette Design Store de ‘trifold scalloped card’ van Jennifer Wambach gekozen. Dit patroon heb ik met mijn Silhouette Cameo uit een A4-vel wit cardstock gesneden. Ook de tekst ‘ Milouis 6 jaar’ heb ik met behulp van de Cameo uitgesneden.

Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met bijna alle kleuren blauwe en groene Distress inkt die ik in mijn bezit heb. Hier en daar aangevuld met een vleugje zwarte Distress inkt in het hele diepe water.

Toen kwam het stempelwerk. Ik heb hiervoor verschillende stempelsets gebruikt, waaronder de Ocean 1 set van Craft Emotions. Ook heb ik zelf een extra grote steen getekend waar de batterij voor de verlichting onder verstopt kon worden.

Ik had de bijpassende stansjes niet, dus het was een gigantisch werk om alles uit te knippen… Toen die klusje geklaard was, heb ik alles ingekleurd met mijn alcoholmarkers.

Ik had bedacht dat er ook een ‘spectaculair’ element in de kaart moest. En wel met led lampjes in de duikboot. Dit was wel even puzzelen, want op YouTube staan wel how to-filmpjes maar net middels andere systemen dan de ledverlichting die ik had. Achteraf was het helemaal niet zo moeilijk, maar goed… ik weet het nu voor een volgende keer zullen we maar zeggen.

Tot slot kon ik alle ingekleurde elementen verdelen en opplakken. Ik heb hiervoor de Dutch Doobadoo lijm gebruikt. Voor de preciezere stukjes vind ik nog steeds de tip op de Nuvo Precision lijmpen ideaal. De duiker heb ik aan de duikboot gekoppeld met een stukje bakers twine. De duikboot en de steen heb ik opgehoogd met schuimtape zodat de verlichting en de batterij er goed onder passen. Ter verduidelijking heb ik er nog een ‘button’ met ‘push here’ opgeplakt. Oooh het werkt!! En inmiddels is de kaart aangekomen bij mijn nichtje in Japan. Alles werkt nog gelukkig. Stuiterdestuiter, wat vind ik het een gaaf resultaat hahaha.

Gebruikte spulletjes uit mijn HipHoi-DT-pakket:

Materialen en gereedschap uit mijn eigen verzameling:

  • Cardstock 160 en 250 gram (wit)
  • Tim Holtz Ranger – Distress Inkt (Chipped Sapphire, Blueprint Sketch, Faded Jeans, Stormy Sky, Salty Ocean, Mermaid Lagoon, Tumbled Glass, Black Soot, Peacock Feathers, Evergreen Bough, Mowed Lawn en Broken China)
  • Lawn Fawn stempelssets (You Are Sublime, Mermaid for You en Push Here). Ook deze kun je uiteraard bij HipHoi bestellen, ff Antoinette mailen!
  • Shin Han Art Touch Twin Markers
  • Bakers Twine (roze/wit)
  • Silhouette Design Store – Jennifer Wambach – Trifold Scalloped Card (#28256)
  • Led-lampjes en CR 2032 batterij
  • Memento Inkt pad en dual marker (Tuxedo Black)
  • Tim Holtz Tonic guillotine 6″ en 12″, Silhouette Cameo, Tim Holtz Tonic Stamping Platform, acryl stempelblok, schaar, liniaal, gum, stamp shammy, Koh-I-Noor Verstatil en Faber-Castell Grip 2B potlood

Ik hoop dat je inmiddels net zo enthousiast als ik ben over de mooie spulletjes van HipHoi! Dé webwinkel op creatief gebied. Zijn er nu dingen die je zoekt en niet in de webwinkel kunt vinden, aarzel niet om Antoinette een berichtje te sturen. Ze helpt je graag om het voor elkaar te krijgen.

Ben je trouwens al op de hoogte van het gave HipHoi-maandpakket? Je kunt een abonnement nemen zodat je maandelijks het pakket automatisch thuis krijgt of je kunt het pakket eenmalig kopen. Alle informatie hierover vind je hier. Let op, ze zijn erg verslavend 🙂

Kom je ook eens kijken op de blogs van mijn HipHoi-Design Team collega’s? De blog van Miriam vindt je hier en de blog van Mariëtte vindt je via deze link. Ze zouden het ook erg leuk vinden als je een berichtje achter laat!

1 thought on “Crea #3 HipHoi DT-pakket februari 2019”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.