De opdracht voor de Crazy for CAS challenge #15 is ‘watercolor’.

Als eerste heb ik wit cardstock en blauw designpapier op maat gesneden (kaart van 14×14 cm). Daarna heb ik op aquarelpapier de stempels uit de Lawn Fawn Plane and Simple set gestempeld. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van Versafine inkt, omdat ik de afdrukjes van de stempels wil inkleuren met waterverf.

Om de stempeltjes van kleur te voorzien heb ik mijn Gansai Tambi waterverfdoos erbij gepakt. Wat een super mooi pigment geeft deze verf toch. Lekker aan de klieder. Eerst heb ik alles nat gemaakt met water. Ik heb daarna de verschillende elementen van een kleurtje voorzien. De wolkjes heb ik echter minimaal ingekleurd. Hiervoor heb ik lichtblauw met heel veel wit gemengd. Dit heb ik een nachtje laten drogen, zodat de verf mooi ingetrokken is.

In de vlag heb ik de tekst ‘Happy Birthday’ gestempeld met Versafine inkt. Als basis heb ik donkerblauw cardstock op maat gesneden. Met de Scor-Pal kon ik een goede scheidslijn maken om de kaart goed dubbel te kunnen vouwen. Het voorpaneel heb ik vervolgens op deze kaart geplakt.

Van dezelfde kleur cardstock heb ik nog een envelop gemaakt met mijn WRMK Envelope Punch Board. Om er een bijpassend geheel van te maken heb ik op de onderkant een rij wolkjes gestempeld.

Gebruikte materialen en gereedschappen:

  • Cardstock 210 gram Royal Blue
  • Terschelling Aquarelblok 300 gram
  • Stempelset Lawn Fawn (Plane and Simple)
  • Kuretake Gansai Tambi Water Colours Brush Set (18 kleuren)
  • Versafine inkt (onyx black)
  • WRMK Envelope Punch Board
  • Scor-Pal
  • Lijmroller
  • Schaar, Joy! Crafts Trouvaille stansmachine, Tim Holtz Tonic Guillotines 6″ en 12″, Tim Holtz Tonic Stamping Platform, schilders mengpalet, kwastjes, stamping block.

2 thoughts on “Crazy for CAS Crea #15 Watercolor”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.