Deze maand kregen we de opdracht om onderstaande sketch te liften… Wat een leuke opdracht. Aan de slag!

Als eerste heb ik bedacht welke kleurstelling ik wilde gebruiken. Hiervoor ben ik door mijn stapel papierblokken gegaan. Niet te druk of veel motiefjes, moet natuurlijk wel CAS zijn. Maar uiteindelijk een geschikt papiertje gevonden. Ik heb daarna het witte cardstock en het designpapier op maat gesneden. Toen op zoek naar mijn stempel. Ik heb deze een tijdje geleden gekocht, maar nog niet gebruikt. De stempel heb ik op wit cardstock gestempeld. Maar toen ik hem begon in te kleuren met mijn watercolor kleurpotloden, merkte ik dat ik het resultaat niet mooi vond. Dus toch opnieuw op watercolorpapier. En dat werd zoals ik had gedacht. Dus vervolgens ook de taartjes gestempeld en ingekleurd. Ik blijf het leuk vinden dat kleuren met watercolorpotloden en het vervolgens met water ‘activeren’. Toen alles droog was, heb ik de beer en de taarten uitgeknipt. Wat een lekker rustgevend werkje haha.

Als vervanger voor de cirkel heb ik een rechthoek uitgestanst uit zachtroze textured cardstock. Ook de onderste laag van de banner heb ik van deze cardstock gemaakt. De bovenste laag heb ik gemaakt van roze textured cardstock sheets. Beide banners heb ik aan de rechterzijde ingeknipt zodat de echte tag-vorm erin komt.

Vervolgens heb ik alles op de basiskaart geplakt. Achteraf niet heel handig. Want ik dacht dat ik ‘happy birthday’ met roze of zwarte inkt wilde gaan stempelen. Maar dit vond ik niet zo mooi. Het roze werd een beetje flets, niet duidelijk. Ik was wel zo slim om dit op een proefstukje cardstock te doen.Zwart vond ik ook maar zwart… dus uiteindelijk mijn embossingpoeder uit de kast gehaald. Jaaaaaa, dat was wat ik zocht. Het was wel een beetje goochelen dat niet alles onder de embossingpoeder kwam te zitten. Maar uiteindelijk is het toch gelukt. Mooie zwart glimmende letters ‘happy birthday’. De oogjes van het beertje heb ik aangezet met een zwarte Glaze pen.


Ik was inmiddels boven om het kaartje te fotograferen. Ik keek nogmaals naar de kaart en merkte dat ik toch nog wat glitters miste. Dus hup weer naar beneden…Wel een kaart met ‘hobbels’ deze keer hahaha. Met mijn doorzichtige Wink of Stella-pen heb ik een aantal glitter effecten aangebracht. En ja, nu was ik echt tevreden!


Gebruikte materialen en gereedschappen:

 • Cardstock wit 160 gram en 250 gram 
 • Designpapier Craft Sensations Sense of Colours
 • Watercolor Card Tonic Studios
 • Stempel My Favorite Things Cook Up Some Fun
 • Stempelset Lawn Fawn (Tiny Tags Sayings: Birthday, Elphie Selfie en Party Animal)
 • Textured Cardstock (roze, 180 gram/ licht roze, 80 gram)
 • Watercolour potloden Daler Rowney
 • Novo Precision Gluepen/lijmroller
 • EK Succes Powder Tool/kwastje/Wow! Embossingpoeder (Primary Ebony Regular)
 • Sakura Glaze pen (zwart)
 • Schaar, Joy! Crafts Trouvaille stansmachine, Tim Holtz Tonic Guillotines 6″ en 12″, Tim Holtz Tonic Stamping Platform, kwastje, heattool, gum, stamping block en  T-ruler

2 thoughts on “Crazy for CAS Challenge #14 Sketch”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.