Voor deze ronde Crazy for Cas hadden we de opdracht om een niet-traditionele Kerstkaart te maken. Dus geen rood en groen, geen kerstmannen, etc. 

Al snel had ik, na wat rondsnuffelen op Pinterest, een leuk idee… Aan de slag! Maar hoe verder ik kwam, hoe lelijker ik het geheel begon te vinden. Uiteindelijk was ik klaar en dus niet tevreden. Ja wat doe je dan… vooral omdat ik al wat grieperig was en mijn energielevel ook nog steeds niet top is. Maar dan komt wel weer de perfectionist in mij boven en heb ik er voor gekozen om een totaal nieuwe kaart te maken. Wat ook de nodige droogtijden nodig had achteraf. Maar persoonlijk vind ik deze véél leuker geworden. Dus hier komt de beschrijving.

Ik heb wit cardstock van 160 gram als basis en 250 gram voor de kaart op maat gesneden. Ik ben vervolgens wat met een houten ster gaan experimenteren om deze op de gewenste kleur te krijgen. Ik heb verschillende inkthes, waterverf en vervolgens de acrylverf getest. De laatste gaf voor mij het mooiste resultaat. Dus ik heb 2 nieuwe sterren van 3 lagen verf voorzien. Als vierde laag een glitter variant, om toch wel een beetje te glitteren. Ik heb aan de sterretjes een dun decoratielint bevestigd.

 

Vervolgens heb ik een strook velum op maat geknipt. Deze vervolgens voorzien van de Falala-stempel. Dit moest ook in meerdere lagen, want het pakte niet zo goed. Dit heb ik goed laten drogen en vervolgens heb ik de ‘lampjes’ ingekleurd met een roze glitter marker. 

Toen was het tijd om alle elementen in elkaar te bouwen tot een echte Non-Christmaskaart. De witte achtergrond heb ik zo gemarkeerd dat de zwarte glitter vinyl mooi in het midden van de kaart kwam. Hetzelfde heb ik gedaan met de vellumstrook. Daarna heb ik de 2 lagen op de witte achtergrond geplakt. Toen het goed vast zat, heb ik het decoratielint met de sterretjes op de juiste plek geplakt. Tenslotte kon het geheel op de basiskaart geplakt worden. Dit heb ik met een lijmroller vast gemaakt.

Ik zag dat de achtergrond iets kleiner was dan de basiskaart. Dus ik heb er een randje afgesneden. Stom, stom, stom… net iets teveel. Want nu hing de vellum los aan één kant. Maar dit heb ik met een druppeltje lijm opgelost. Goede leer voor de volgende keer om eerst ff te checken voor ik alles in elkaar bouw.

Uiteindelijk ben ik met deze kaart wel heel erg happy hihi. Hoe vind jij hem?

Gebruikte materialen en gereedschappen:

 • Cardstock wit 160 gram en 250 gram 
 • Glitter vinyl met kleeflaag (Antraciet)
 • Lawn Fawn stempelset ‘Winter Big Scripty Words’
 • Houten sterretjes 
 • Vellum
 • Memento Inktpad en dual marker (Tuxedo Black)
 • American Crafts Gltter Marker (Fuchsia)
 • Martha Stewart Crafts Acrylic Craft Paint (Glitter 32172 Rubellite, High Gloss 32093 Peppermint Bark)
 • Decoratielint (Fuchsia)
 • Lijmroller, Dutch Doobadoo lijmpen, Nuvo lijmpen
 • Penseel, verfmengpaneel
 • Schaar, Joy! Crafts Trouvaille stansmachine, Tim Holtz Tonic  Guillotine 6″, Tim Holtz Tonic Stamping Platform, heattool, stamp shammy, gum, stamping block en T-ruler

Voor de eerste kaart heb ik deze materialen en gereedschappen gebruikt:

 • Cardstock wit 160 gram en 250 gram 
 • Tuxedo Black Inkt – Memento
 • Lawn Fawn stempelset ‘Winter Big Scripty Words’, ‘Winter Village’, ‘Frosty Fairy Friends’
 • Simon Says Stamp stempelset ‘Merry & Bright’
 • Molotow Art Masking Liquid 
 • Tim Holtz Distress inkt (Spun Sugar, Worn Lipstick, Picked Raspberry)
 • Tim Holtz Distress Oxide (Worn Lipstick)
 • Encore inkt (Ultimate Metallic Pink)
 • Yellow Owl Workshop inkt (pink)
 • Benton House inkt (magenta)
 • Zig Kuretake Gansai Tambi Gem Colors waterverf (Gem Red #830, Gem Pink #831)
 • EK Succes Anti statisch poeder-tool
 • Wow! Embossing poeder (Magenta Twinkle, Clear Gloss Regular)
 • Tsukineko Versamarker Watermark pen, penseel
 • Nuvo Glow Drops (Shocking Pink)
 • Nuvo Chrystal Drops (Sherbert Shimmer)
 • Lijmroller
 • Penseel, verfmengpaneel
 • Schaar, Joy! Crafts Trouvaille stansmachine, Tim Holtz Tonic  Guillotine 6″, Tim Holtz Tonic Stamping Platform, Tim Holtz Tonic Retractable Craft Pick, heattool, stamp shammy, gum, stamping block en T-ruler

2 thoughts on “Crazy for CAS uitdaging #12 Non Christmas”

 1. Ik vind ‘m prachtig! De tekst maakt de kaart lekker vrolijk en alle glitters zorgen voor een feestelijk tintje. Gave reminderkaart voor onze challenge bij CFC!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.