Nog niet in de kerststemming, maar ik dacht ach… laat ik eens gek doen. Ik heb in mijn HipHoi DT-pakket leuke kerstartikelen zitten, dus aan het werk!! Deze keer ga ik een kerstballenkaart maken. 

Als eerste ben ik met de stansmachine aan de slag gegaan. Uit een vel wit cardstock (160gram) heb ik met de cirkelstansen een cirkel gestanst. Daarna heb ik een vel (250 grams) cardstock dubbel gevouwen. De cirkelstans heb ik net iets over de rand gelegd, zodat het nog wel mogelijk blijft om de kaart te openen. Anders zou je 2 losse cirkels krijgen.

De losse cirkel heb ik met een blendingtool en verschillende kleuren distress inkt bewerkt. Er was een mooie overloop te zien van zwart naar licht roze. Maar dit is nu niet goed meer te zien door alles wat ik erop geplakt heb.

In mijn HipHoi-pakket had ik 2 stansvellen van Studio Light met mooie winterse kerstfoto’s (serie Winter Days).  Voor mijn kerstcreatie heb ik een ronde foto gekozen met macarons. Ook heb ik verschillende soorten bladeren, een dennenappel en een dennentak uit de vellen gehaald. De randen van de foto’s heb ik bewerkt met distress inkt. 

Op bruin shimmer cardstock heb ik met Versamark een banner gestempeld. Deze heb ik vervolgens met goud embossingpoeder bestrooid en met de heattool verwarmd. Hetzelfde heb ik met de tekststempel gedaan. Dit geheel heb ik uitgeknipt. Met behulp van de lijmpen van Dutch Doobadoo (uit een eerder HipHoi DT-pakket) heb ik de cirkels, de banner en de foto op elkaar geplakt. Het ‘groen’ heb ik met de Nuvo lijmpen (ook uit een eerder HipHoi DT-pakket) geplakt. Deze heeft een fijne punt, waardoor je heel makkelijk op dunnere lijnen kunt doseren. Ook heb ik hiermee 2 pareltjes op de banner geplakt. Een gouden lintje maakt het geheel af, dacht ik. Maar ik was toch nog niet tevreden. Ik vond de hoeveelheid wit van de achterste cirkel wel heel overheersend. Er mag wat blingbling bij, dus tijd voor glitterssss :-). Ook nu komt de Nuvo lijmpen weer van pas. De randen heb ik hiermee ingelijmd en daarna er roze glitter over gestrooid. Dat was inderdaad wat ik nog miste, haha… 

Ik hoop dat je inmiddels net zo enthousiast als ik ben over de mooie spulletjes van HipHoi! Dé webwinkel op creatief gebied. Zijn er nu dingen die je zoekt en niet in de webwinkel kunt vinden, aarzel niet om Antoinette een berichtje te sturen. Ze helpt je graag om het voor elkaar te krijgen.

Ben je trouwens al op de hoogte van het gave HipHoi-maandpakket? Je kunt een abonnement nemen zodat je maandelijks het pakket automatisch thuis krijgt of je kunt het pakket eenmalig kopen. Alle informatie hierover vind je hier. Let op, ze zijn erg verslavend 🙂

Kom je ook eens kijken op de blogs van mijn HipHoi-Design Team collega’s? De blog van Miriam vindt je hier en de blog van Mariëtte vindt je via deze link. Ze zouden het ook erg leuk vinden als je een berichtje achter laat!

Gebruikte spulletjes uit mijn HipHoi-DT-pakket:

 • Studio Light – Winter Days – Easy 3D A4 Stansvel Photos (EASYWD639)
 • Studio Light – Winter Days – Easy 3D A4 Stansvel Photos (EASYWD640)
 • Nuvo Smooth Precision Glue Pen (uit een eerder DT-pakket)
 • Dutch Doobadoo lijmpen (uit een eerder DT-pakket)

Materialen en gereedschap uit mijn eigen verzameling:

 • Cirkelstansen ronde vorm in 2 groottes
 • Cardstock wit 160 gram en 250 gram 
 • Cardstock bruin shimmer 200 gram
 • Tim Holtz Distress inkt (Vintage Photo, Walnut Stain, milled Lavender, Victorian Velvet, Spun Sugar, Black Soot, Worn Lipstick en Picked Raspberry)
 • Wow! Embossingpoeder (Metallic Gold Rich Regular)
 • Versamark stempelinkt
 • Simon Says Stamp Stempelset Merry & Bright (banner en tekst)
 • EK Succes Anti statisch poeder-tool
 • Cadeaulint (Goud glitter), pareltjes en glitter (roze)
 • Signo Uni-ball (wit)
 • Schuimtape en dubbelzijdig tape (dun)
 • Schaar, Joy! Crafts Trouvaille stansmachine, Tim Holtz Tonic Guillotines12″ en 6″, Ranger ink blending tools, heat tool, gum, stamping block en  T-ruler

1 thought on “Crea #2 HipHoi DT-pakket oktober 2018”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.