Antoinette weet ons altijd wel weer te inspireren met haar leuke HipHoi DT-pakketten. Of deze keer anders gezegd, ze weet mij uit mijn comfortzone te halen… Ik had voor dat ik deze crea heb gemaakt, nog niet eerder met een ‘stansvel’ gewerkt. Maar in mijn pakket zat er één met leuke vakantieafbeeldingen uit de Memories of Summer serie van Studio Light, (hier te vinden in de HipHoi webshop). Daarnaast had ik mooie bijbehorende papiertjes uit dezelfde serie. Dus aan de slag…

Ik heb een antraciet/naturel vel cardstock gebruikt als basis en deze op maat gesneden. Ik ben vervolgens begonnen met de binnenkant. Allereerst heb ik een mintgroene doily op de goede afmeting gesneden en met Distress inkt de rand bewerkt. Daarna heb ik het papiertje met heerlijk tropische palmbomen uit de Memories of Summer-serie op maat gemaakt. Nog een beetje het vakantiegevoel vasthouden he :-). Ik heb alle kaartjes met afbeeldingen en embellishments die ik wilde gebruiken uit het stansvel gehaald en de randen met inkt een mooi bruin kleurtje gegeven.  Vervolgens puzzelen hoe ik alles op de kaart zou leggen. Langs het papiertje met de palmbomen heb ik nog een lintje gemaakt. Daarop heb ik 2 ‘buttons’  geplakt met gluedots. 

Het tekstlabel ‘Enjoy every moment’ heb ik verdikt met stukjes cardstock en papier met verschillende afbeeldingen van het stansvel. Ik begin het steeds leuker te vinden, wat kun je toch veel van zo’n vel gebruiken… super gaaf! Het gedeelte van de doily dat ik over had gebruik ik aan de linkerzijde. Voor het bevestigen van de doilies heb ik de Nuvo gluepen uit mijn HipHoi-pakket gebruikt. Hier zit een hele dunne punt aan, ideaal voor precisie werkjes. En dus ook erg handig voor die kleine randjes van de doily en dan zitten je vingers ook niet helemaal onder de lijm. 

Toen was de buitenzijde aan de beurt. Ik had nog een aantal plaatjes en embellishments over, dus lekker verder puzzelen.

Om het toch een geheel te houden met de binnenzijde heb ik ook hier een doily gebruikt. Het plaatje met de koffer op de voorkant heb ik ‘vergroot’ met stukjes papier uit het stansvel. Ook hier weer een lintje ‘bevestigd’ met embellishments. Ook zat er nog een leuk schattig labeltje op een van de papiertjes uit de Memories of Summer serie. Ik heb deze uitgeknipt en er zo een geheel van gemaakt. Het woord ‘Congratulations’ heb ik opgehoogd met een gedeelte dat ik uit een van de papiertjes heb geknipt.  

Op de achterkant heb ik een papiertje geplakt waar Europese bezienswaardigheden op staan. Deze zit in dit papierblok. Om de ruimte op te vullen had ik nog een aantal embellishments over uit het stansblok die ik er leuk bij vond passen. Tenslotte heb ik op 3 hoeken van de kaart een bronzen wybertje geplakt. Ik ben benieuwd wat jouw ervaringen zijn met standvellen? 

Ben je trouwens al op de hoogte van het gave HipHoi-maandpakket? Je kunt een abonnement nemen zodat je maandelijks het pakket automatisch thuis krijgt of je kunt het pakket eenmalig kopen. Alle informatie hierover vind je hier. Let op, ze zijn erg verslavend 🙂

Ik hoop dat je inmiddels net zo enthousiast als ik ben over de mooie spulletjes van HipHoi! Dé webwinkel op creatief gebied. Zijn er nu dingen die je zoekt en niet in de webwinkel kunt vinden, aarzel niet om Antoinette een berichtje te sturen. Ze helpt je graag om het voor elkaar te krijgen.

Gebruikte spulletjes uit mijn HipHoi-DT-pakket:

 • Studio Light – Paper Pad Memories of Summer, nr.78 – PPMS78 link
 • Studio Light – Paper Pad Memories of Summer, nr.77 – PPMS77 link
 • Studio Light – Easy 3D A4 stansvel Memories of summer nr.617 link
 • Nuvo – Glue pen smooth precision 206N link
 • Dutch Doobadoo lijmstift link (uit een eerder DT-pakket

Uit mijn eigen verzameling:

 • Distressinkt Vintage Photo
 • Mint groene doilies
 • Cardstock 240 gram antraciet/naturel
 • Groen/wit lint
 • Gluedots
 • Bronskleurige wybertjes
 • Tim Holtz Tonic Guillotine 6″, Cricut A4 papiersnijder, schaar, potlood, gum, lineaal en vouwbeen

1 thought on “Crea #5 HipHoi DT-pakket juni 2018”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.